Spoštovani starši !

 

Sporočamo Vam, da načrtujemo v okviru dela z nadarjenimi učenci prvo ekskurzijo na razstavo BODIES REVEALED – RAZKRITA TELESA, ki v zadnjih mesecih gostuje v Ljubljani, v petek, 14. septembra 2012.

Razstava »Bodies Revealed – Razkrita telesa« je bila prikazana v New York-u, Las Vegasu, San Diegu, Riu de Janeiru, na Dunaju, v Copenhagnu, Barceloni, Atenah in še v mnogih drugih glavnih mestih po celem svetu.
Od odprtja, v novembru 2005, je samo v New Yorku razstavo obiskalo več kot 2.000.000 ljudi. Podobna razstava, imenovana BODY WORLDS, je pritegnila skoraj milijon obiskovalcev na področju Los Angelesa in Chicaga.
BODIES razstave so tako dokazale, da gre za svetovni fenomen brez primere, ki je privabil že več kot 30 milijonov obiskovalcev!

Primerki človeških teles so obdelani s pomočjo nove, revolucionarne, t.i. polimerne tehnike ohranjevanja. Razstava obsega devet edinstvenih galerij, in sicer: okostje, mišičevje, živčevje, dihalni sistem, sečila, prebavila, rodila, ožilje ter endokrini sistem. Del zbirke je namenjen ugotavljanju posledic bolezni in okvar posameznih delov telesa in organov, ki jih povzročijo debelost, kajenje,…. Glavno vodilo razstave je pravzaprav izobraževanje obiskovalcev o človeškem telesu. Kako je zgrajeno, kakšne so funkcije posameznih delov in sklopov, kako naše slabe razvade vplivajo na razvoj določenih bolezni, in ozaveščanje ter promoviranje zdravega načina življenja.

V kolikor se boste odločili, da vaš otrok odide na razstavo BODIES REVEALED, izpolnite prijavnico in jo oddajte do petka, 7. septembra 2012 razredničarki ali svetovalni delavki.

Odšli bomo po pouku ter se vrnilki v večernih urah. Spremljevalni učitelji bodo znani naknadno.:-)

Vabljeni vsi željni novih znanj !

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost