Za nami je poseben teden – TEDEN OTROKA (3. – 9. 10. 2016). V tem tednu se je na OŠ Cerklje ob Krki dogajalo veliko zanimivega.

V ponedeljek, 3. 10. 2016, so učence od 1. do 4. razreda pred šolo pričakali gasilci PGD Cerklje ob Krki. Deževalo je, a kljub temu so bili učenci nestrpni, kaj vse jih čaka. Gasilci so predstavili svoje delo ter pokazali gasilsko opremo. Ta dan pa je bil tudi kulturni dan z naslovom »OTROK IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI«. V razred smo dobili posebne goste, starše nekaterih učencev, ki so nam predstavili svoj poklic in pot do le-tega. Učence 3. in 4. razred je gospod Miran Horžen popeljal  do vojaških hangarjev. Tam smo izvedeli, kako postati letalski tehnik in kaj ta poklic sploh pomeni.

Sreda, 5.10.2016, se je začela z vajo evakuacije. Vsi učenci in učitelji smo ob zaslišani sireni po navodilih odšli iz šolskih prostorov na odbojkarsko igrišče, kjer je sledil pozdrav gospe ravnateljice dr. Stanke Preskar. Po tem pa je bil dan športno obarvan. Športni dan se je začel s krosom. Po najljubši malici pa se je dan nadaljeval z pohodom do igrišča v vasi Črešnjice. Tam so učenci igrali nogomet, metali frizbi ter se igrali druge igre. Odšli smo nazaj v šolo na igrišče, kjer je najboljšim trem iz vsakega razreda gospa ravnateljica dr. Stanka Preskar podelila medalje.

V času tedna otroka sta prvošolce v četrtek zjutraj obiskali predstavnici Lions kluba Brežice. Predstavili in prebrali sta pravljico pisateljice Tamare Juričič z naslovom Levček Aleksander in njegov zaklad. Knjiga nosi v sebi globoko sporočilno vrednost. Pomagajmo in bodimo za druge. Tudi nas čaka zaklad, skrit v naših srcih, in okoli sebe bomo vedno imeli veliko hvaležnih prijateljev.

Knjigo sta nato v imenu Lions kluba Brežice trajno podarili šolski knjižnici OŠ Cerklje ob Krki.

V petek, 7. 10. 2016, pa je bil tehniški dan z naslovom »SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI«.  Najprej smo v razredih prebrali poslanico. Nato pa smo se pogovarjali o svetovih v katerih želimo. Krut, nasilen in neprijazen svet je veliko večji, kot si ga najmlajši predstavljajo, zato se morajo še toliko bolj truditi, da gradimo in krepimo prijazen svet, v katerem imamo srečo, da trenutno živimo. Nadaljevali smo s tehniškimi vsebinami. Prvi razred je naredil plakat o svetu v katerem želimo/ne želimo živeti. Izdelali so tudi vetrni zvonček, ki so ga obesili pred šolo, da ponese naše dobre misli v svet. Drugi razred se je igral socialne igre ter iz odpadnega materiala izdelali uporaben izdelek ali igračo po lastni zamisli. Tretji pa je na kaširan balon prilepil motive in misli (ki so jih sami narisali in napisali) prilepili na model Zemlje.  Učenci so razmišljali o svoji prihodnosti, in sicer, kakšno si želijo, kakšne odnose želijo imeti (vrednote),na kakšnem planetu želijo živeti…Izdelali so skupni plakat z mislimi o lepem svetu, v katerem želim-o živeti. Četrtošolci pa so v skupinah izdelali plakate in jih predstavili ostalim. Del lepega sveta je tudi čista narava, zato je vsak prinesel s seboj nekaj odpadnega materiala iz katerega je zase izdelal nov izdelek.

Ne pozabimo, vsako dejanj šteje. In kot je zapisala Desa Muck v poslanici: » …svetova sta dva. Ti moraš izbrati, v katerem od obeh boš živel. In živel boš v tistem, ki ga boš ustvaril. Toda ne moreš ga ustvariti sam. Nikoli sam. Vedno skupaj. Samo skupaj. Skupaj.«

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost