Preventivne akcije, ki se izvajajo na OŠ Cerklje ob Krki, so usmerjene v osveščanje otrok, v solidarnost in enakost. V vsakem šolskem letu izvedemo akcije, ki so usmerjene v vse otroke in učnce, tako vrtca, kakor tudi šole. Preventivne akcije sodijo v skriti kurikulum vsake šole in so prednostne naloge šol, ki poudarjajo solidarnost pri otrocih.

Akcije, v aktere smo vključeni so:

1.) AKCIJA NIVEA – z različnimi slogani vsako leto, kjer se zbirajo odtisti rok ali src za otroke iz socialno-ogroženih družin. Akcija poteka v mesecu januarju, kjer otroci in učenci izdelajo roke ali srca, ki jih nato podarijo Zvzei prijatlejv maldine Slvoenije. Vsak odtis roke ali srca je v vrednosti 0,50€. Vse izkupiček oddanih rok ali src namenijo izbranim otrokom.

2.) POKLONI ZVEZEK – akcija Karitasa, kjer učenci podarijo en velik črtast zvzek za otroke iz socialno-ogroženih družin v Sloveniji. Akcija poteka v mesecu juniju, kjer otroci prinesejo zvezek in napišejo sporočilo otroku. Na naši šoli vrtčevski in šolski otroci prinašajo zvzeke po razredih, kjer bomo v letošnjem letu razglasili razred, ki je prinesel največ zvezkov.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

 

 

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost