Spoštovani!

V četrtek, 5. maja 2022, je Osnovna šola Cerklje ob Krki v Vojašnici Jerneja Molana organizirala dobrodelni dogodek Tek podnebne solidarnosti. Dogodka se je udeležilo 378 obiskovalcev. 212 tekačev je skupaj preteklo kar 2071 krogov oziroma 828,4 kilometrov.

Klub temu da tek ni bil tekmovalne narave, smo najvztrajnejše nagradili s praktičnimi nagradami. V kategoriji vrtec in 1. triada je 3. mesto dosegel Tim Kvartuh (6,8 km), 2. mesto je dosegel Tadej Božič (7,2 km), najvztrajnejši pa je bil Benjamin Srpčič (12,4 km).

V kategoriji od 4. do 9. razreda je 3. mesto dosegel Gašper Horvat (13,2 km), drugi je bil Janez Lekše (14 km), največ pa je pritekel Lovro Kožar (19,2 km).

V kategoriji odraslih je 3. mesto dosegel David Špiler (15,6 km), 1. mesto pa sta si razdelila Peter Pavlovič in Boštjan Zlobko (16 km). Potrebno je omeniti, da so bile za učence med tekom organizirane tudi predstavitve društev, kar jim je onemogočilo, da bi pretekli še več.

Na dogodku se je predstavilo 9 društev: Telovadno društvo Sokol Brežice, Ženski nogometni klub Posavje, Nogometni klub Posavje Krško, Plesno društvo Imani, Fight klub »Shony«, Teniški klub Brežice, Viva klub Brežice – mini atletika in Posavski odbojkarski klub.

Vsem društvom in klubom se zahvaljujemo, da so popestrili dogodek in otrokom prikazali, kako pri njih poteka vadba.

Velika zahvala gre vsem donatorjem, ki jih je kar 48. Z njihovo pomočjo smo za šolski sklad zbrali 2584,90 evrov. Učencem bomo tako lažje in v večji meri pomagali pri financiranju plavalnih tečajev, šole v naravi in drugih plačljivih dejavnosti.

Lepo pozdravljeni!

Vodja dogodka:
Blaž Milar, mag. prof. šp. vzg.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost