BLOG PROSTOVOLJCEV 2017/2018

Prostovoljci so v šolskem letu 2017/2018 ustanovili BLOG PROSTOVOLJCEV OŠ Cerklje ob Krki. Na blogu predstavljamo življenje prostovoljcev, ki želijo na različne načine prikazati svoje načine delovanja na številnih področjih. Prostovoljci so se odločili, da bo administratorka bloga Nika Štefanič, učenka 9. razreda. Vsi ostali učenci bodo objavljali članke, slike, filmčke in različne stvari, ki prikazujejo način dela in življenja.

Kako smo začeli v letošnjem letu? Pestro kot vsako leto. Začeli smo z delom prostovoljcev na Domu za starejše občane, v Splošni bolnišnici Brežice in v Vrtcu Pikapolonica. Svoje prve izkušnje smo prepletli tudi v okviru Tedna otroka, kjer smo izvedli posebno akcijo. Ne veste? Spekli smo palačinke za vso šolo – učitelje, učence, čistilke, kuharice, hišnika in tajnico. Bili smo tako veseli, da nam je nekaj tako velikega uspelo.

Delo smo nadaljevali v Domu starejših občanov, kjer smo se »povezali« z oddelkom za demenco, kakor tudi našo bivšo učenko šole, Valentino Pavlovič in socialno delavko, Natašo Podbregar Lozar. Odločili smo se, da se bomo povezovali tudi s šahom in drugimi prireditvami v Domu starejših občanov.

V Splošni bolnišnici Brežice smo se povezali z mentorico, Janjo Šibiljo, na otroškem oddelku, ki poskrbi za vse nas, kakor mi poskrbimo za otroke, ki zbolijo in ostanejo v bolnišnici.

Ob otvoritvi šole smo bili zelo aktivni, saj smo predstavili delo prostovoljcev v okviru 76 –letnega delovanja. Eliška Škaler in Ema Lea Zorko sta pripravili filmček o delu prostovoljcev, medtem, ko so Hana Haler, Blažka Kodrič in Eliška Škaler sprejemali goste v učilnici. To je bil res čudovit dan.

V okviru Šolske skupnosti in vabila gosta Marka Soršaka – Sokija, sta naši prostovoljki Ema Lea Zorko in Eliška Škaler pripravili vsebinski program za našega gosta in vse učence. Ne smemo pozabiti tudi na Hano Haler in Blažko Kodrič, ki sta pripravili celotno predstavitev zanj.

Berite nas, ker smo zanimivi.

Kmalu sledi presenečenje, na katerega ne boste, kar tako pozabili.

Se beremo.

Mentorici: Andreja Ninković, Mojca Šterk

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost