Sprejem otrok v šolsko skupnost – 22. november 2011

 

V letošnjem letu smo sprejeli otroke 1. razreda v Šolsko skupnost učencev OŠ Cerklje ob Krki. Za učence 1. razreda vsako leto ustvarimo kulturni program, ki ga v sodelovanju z ostalimi učenci in predstavniki Šolske skupnosti pripravijo tudi prvošolčki. Razredničarka Janja Leskovar in vzgojiteljica Tanja Janžek sta naučili mlade nadebudneže za prvi javni nastop. Predstavili so se staršem v ritmih glasbe, petja in plesa. Ko so uspešno opravili svoj prvi nastop, so se posedli in nestrpno pričakovali, kaj sledi. Eva Kodrič in Gašper Marinček, učenca 7. razreda, sta povezovala program, katerega sta sooblikovala. V uvodu sta pozvala ravnateljico Andrejo Urbanč, da je pozdravila starše in otroke ter jim zaželela lep kulturni popoldan. V kulturnem programu so sodelovali učenci otroškega pevskega zbora in pevske skupine, kjer so pod taktirko glasbene pedagoginje Tatjane Špan zapeli izbor pesmi.  Nadaljevali smo s harmonikarji naše šole, Gašperjem Zagorcem in Miho Marinčkom ter Tilnom Horženom, ki so bili željni krotenja tipk na harmonikah. Lara Jurečič in Ana Kodrič sta recitirali pesmi »Če bi bil-Ako bi ov« Romana Šajnoviča v romskem in slovenskem jeziku. Marko Rudman je zaigral na trobento »Marko skače« in »London Bridge«, njegov brat, Luka Rudman pa je skupaj z Rokom Kodričem zaplesal v ritmih rapa ter dvignil razpoloženje in pozornost otrok. Gašper Marinček je pred dobrim letom navduševal v Malem princu, nam pa je pričaral vse trpljenje in žalost Malega princa.Sledil je kviz za prvošolce, ki ga je oblikovala Sara Racman, medtem, ko sta Ema Ajster in Nika Srpčič spregovorili z lutkami ter jim zadali težka vprašanja in naloge. Koliko smeha in navdušenja sta pritegnili. 🙂 Učenci so pod mentorstvom učiteljic Petre Turšič in Natalije Zmazek predstavili kulturno zamisel »Devet let je za nami«, s katero so se pred nedavnim predstavili v širši lokalni skupnosti. Lea Rožman je povezovala program z glasbenimi točkami Zale Oštir, Eliške Škaler in Hane Lopatič ter Ane Horžen in Luke Rudmana.

 

Jan Zofič, predsednik šolske skupnosti, je otroke ob koncu pozdravil in jih slovesno sprejel v šolsko skupnost. Prvošolci so prejeli knjižna darila. Trebuščke pa smo ob koncu napolnili s sladkim prigrizkom in sadjem.

 

Bisernih iskric pri ustvarjanju programa je bilo veliko od tistih nedolžno iskrenih do tistih, kjer so lasje nastopajočim stali pod kotom 90 stopinj, do rdečih lis na obrazu, potnih rok, treme, blokad in navdušenja, sreče, zadovoljstva ter smeha. Vsem nastopajočim, ki so se prostovoljno odločili za sodelovanje v programu, se iskreno zahvaljujem, saj so si vzeli čas za Nas. Dobra dejanja ne potrebujejo reklame, dobra dejanja potrebujejo Nas.

 

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

 

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost