Spoštovani starši !

Odločitev, DA našim in vašim otrokom namenjamo aktivnosti v Tednu otroka je tukaj – med nami – in še vedno smo trdno prepričani vanjo.Vanjo verjamemo zato, ker verjamemo v otroke. V Sloveniji že več kot 50 let obeležujemo Teden otroka. Zveza prijateljev mladine Slovenije posveča velikopozornosti otrokom in njihovim staršem v tem tednu. Tema oziroma geslo letošnjega Tedna otroka je »RAZMERE V DRUŽBI«. Na zahtevo mladih parlamentarcev, pa so otroci izbrali temo letošnjega 23. otroškega parlamenta »KAKO JE BITI OTROK V DANAŠNJI DRUŽBI? Naslov “Kako je biti otrok v današnji družbi?” spodbuja otroke k temu, da povedo o čem razmišljajo, kaj doživljajo, čutijo, občutijo krivice ali zadovoljstvo, veselje in  spodbuja odrasle, da razmislijo, prisluhnejo, kaj več storijo za otroke danes, v današnji družbi.

Starši, vabljeni ste, da darujete otrokom del svojega dragocenega časa, NE samo v tem tednu, ampak celo leto. Predstavljamo Vam aktivnosti, ki se bodo odvijale ob Tednu otroka v naši šoli in vrtcu, s katerim smo na naši šoli in vrtcu začeli že v ponedeljek, 30. speptembra 2013 in ga bomo zaključili 11. oktobra 2013.

Medse smo povabili plesno šolo IMANI z dvema predstavama, humanitarko JANO DULAR, ki nam bo predstavila in pričarala črno celino AFRIKO, prostovoljki ANJO STRGAR in PETRO TURŠIČ, ki sta spoznavali Ugando in Bolivijo, ameriško ambasado in posavski muzej. Športnega dne se bomo lotili tekaško in pohodniško, v kolikor nam bo vreme služilo, nato pa se preizkusili še v odbojkarski tekmi med učenci in učitelji. Tehniški dan bomo izvedli na Občini Brežice, kjer se bomo izkusili v vlogi svetnikov in debatirali o aktualnih temah. Spregovorili pa bomo tudi o pravilih obnašanja in bontona ter vrednotah, ki so pomembne vsakemu posamezniku.

Sobotni izlet na Mrzlico in prostovoljni obiski v Bolnišnici Brežice in Vrtcu Pikapolonica sledijo, prav tako pa tudi obisk starejših občanov na domu ter obisk v romskem naselju.

O naljubši malici in top lestvici pa ni potrebno zgubljati besed, saj je to že postala klasika na naši šoli. Parlamentarci bodo razpralvjali o letošnji temi skupaj z ravnateljico in kodrali svoje možgančke na kreativen način.

Starše pa vabimo, da se nam pridružijo pri začetnih akcijah »ZBIRANJE ZAMAŠKOV«in »ZBIRANJA PAPIRJA«.

Naj se teden ali dva aktivnosti začneta !

 

TEDEN OTROKA

 

TEDEN OTROKA – DRSNICE

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost