Učenci in učenke 7.,8. In 9. Razreda so v novi teden »vkorakali in vkolesarili« – imeli smo športni dan. Po lastnih interesih so izbirali med kolesarjenjem in pohodništvom. Vreme ni bilo ravno sončno in toplo, ampak so vseeno bili veseli in razposajeni. Pouk odpade.

Po uvodnih informacijah so se pohodniki odpravili na pot, nas je čakal še policist, ki je pregledal kolesa in opremo. Nato smo se razdelili v dve skupini in  štartali proti Krški vasi. Kmalu je sledil nepredvideni postanek, saj je učencu nagajalo kolo – prestave. Uspelo nam je za silo urediti težavo, ki pa se je kasneje ponavljala, tako da je naše kolesarjenje potekalo počasneje kot sicer. Po slabih dveh urah smo prispeli v Kostanjevico, pokazalo se je sonce. Na postanku smo pomalicali in si odpočili.

Sledil je povratek proti Podbočju in vzponu. Tik pred vzponom smo dohiteli hitrejšo skupino – počena guma. Čakali so na hišnika. Vzpon se je izkazal za kar zahteven zalogaj, nekateri so ga prehodili. Na vrhu smo izkoristili počitek še z navodili pravilnega kolesarjenja in nekaj informativnimi dodatki – kot dopolnitev današnjega učnega cilja – pravila kolesarjenja v skupini. Sledil je spust v Cerklje in zaključek športnega dne. Pred šolo so nas čakali pohodniki, ki so tudi brez težav opravili s traso.

Učiteljica športa:

Tanja Lekić

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost