Spoštovani starši !

V letošnjem letu smo v okviru dela z nadarjenimi učenci umestili tudi tekmovanje in sobotono šolo MALE SIVE CELICE, saj želimo učence spodbuditi k tekmovanju iz znanja, kar je za večino otrok izziv. V letošnjem letu smo se udeležili regijskega pretekmovanja, ki se je odvijalo na OŠ Frana Metelka Škocjan, v sredo, 19. septembra 2012. Našo šolo so zastopali sedmošolci, in sicer: Domen Tomše, Klara Butkovič in Eva Gramc. Skupaj smo se v sredo popoldan odpeljali v Škocjan, kjer smo bili presnečeni, da se je na letošnje tekmovnje prijavilo tolikšno število skupin oziroma trojic. A ves zanima, koliko? 42 skupin oziroma šol Dolenjske in Posavja. V jedilnici smo se nestrpno pripravljali za pisni del, kjer smo pokazali, kaj znamo in zmoremo. Tekmovanje MALE SIVE CELICE je zasnovano na določenih vprašanjih in temah, vendar je ključen poudarek na splošni razgledanosti.

Po pisnem delu smo si ogledali znamenitosti Škocjana, pred tem podkrepili svoje želodčke, ter nestrpno pričakovali rezultate. V objavi rezultatov smo izvedeli, da se nismo uvrstili med prvih osem. Kljub vsemu smo sodelovali pri ustnem delu omenjenih osmih skupin, kjer so se štiri najboljše skupine uvrstile v tekmovanje v oddajo MALE SIVE CELICE na RTV Sloveniji.

V naslednji krog so se uvrstile OŠ Jurija Dalmatina, OŠ Trebnje, OŠ Šentjanž in OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Kljub vsemu smo od 42 skupin zasedli 33 mesto, kar je Eva komentirala:”Učiteljica Andreja, ampak zadnji pa nismo.” Kljub temu, da smo se na tekmovanje pripravljali le par dni, upamo, da bomo v bodoče vzeli tekmovanje zelo resno in bodoče sedmošolce pripravljali na nove izzive iz znanja.

Domov smo prišli v večernih urah, kljub vsemu zadovoljni, utrujeni, vendar tudi z grenkim priokusom, da bi lahko bili boljši.

A mogoče veste, s katerim dokumentom, poleg osebne izkaznice ali potnega lista, greste čez mejo?

Lahko priznam, da je večina skupin imela napačen odgovor na to vprašanje? A veste? 🙂

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost