četrtek, 9. oktobra 2014 načrtujemo kulturni dan “Izobraževanje in poklicna orientacija” za učence od 5. do 9. razreda. Kulturni dan je namenjen spoznavanju izobraževanega sistema in spoznavanju različnih poklicev skozi prizmo vrednot in etičnosti izbire poklicev.

 Učenci bodo rotirali ter spoznavali različne poklice in izobraževalne poti. Medse smo povabili bivše učence, starše in ljudi, ki nam bodo predstavili svoje poslanstvo. Vsi gostje so si vzeli čas za naše otroke prostovoljno in brez honorarja, za kar smo še bolj hvaležni. Učenci bodo najprej preživeli čas z razredniki, ki jih bodo “vrgli” v področje izobraževalne sheme in poklicev ter dejavnikov poklicnega izbora, nato pa bodo deležni predstavitve poklicev – zdravnik (Zdenka Marinček), novinar (Maruša Mavsar), policist (Vladimir Simič), vodnik psov – trener (Alenka Zanut), učitelj, zdravnik v tujini (John Boyd), duhovnik (Janez Žakelj) in radijski moderator (Denis Avdić, Jana Morelj, Miha Deželak). Vsem poklicem je skupno to, da imajo poslanstvo pomoči in visoke etičnosti in morale z neposrednim vplivom na ljudi.

Radijski moderatorji Radia 1 se nam bodo pridružili 4. šolsko uro v telovadnici, kjer jih bomo pričakali vsi učenci, tudi mlajši učenci, ki bodo ustvarjali na razigrano in ustvarjalno otroštvo. V kolikor se nam želite pridružite ste vabljeni tudi vi. Od prve do šeste ure.

Vsem gostom je skupno tudi to, da so se odzvali povabilu samo na besedo. Samo to.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost