V začetku meseca decembra, natančneje v petek, 4. decembra 2015, smo izvedli dobrodelno glasbeno prireditev z božičnim bazarjem pod okriljem pedagoškega osebja, staršev, predstavnikov Sveta staršev, otrok in glasbenih gostov. V okviru projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti” smo nadaljevali s tradicijo bazarja tudi letos. Odločili smo se, da letošnjo prireditev usmerimo v glasbeno prireditev ter izdelke na stojnicah omejimo zaradi izrednih bivalnih razmer naše šole.

V mesecu novembru in decembru smo izpeljali ustvarjalne, kuharske in izvedbene delavnice skupaj s prostovoljci naše šole in starši, kjer smo izdelali dobrotice (priprava peciva v kozarcih in vročo čokolado) in novoletne venčke za na vrata. V okviru tehniškega dne so učenci ustvarjali voščilnice, venčke in obeske za na jelko pod okriljem Urške Jekler in ostalih učiteljev.

Starši so spekli več kot dvajset vrst peciva ter nas vse ugodno presenetili, saj nismo pričakovali takšno angažiranost staršev.

Izpeljali smo tudi akcijo Podari igračo in knjigo–podaril boš nasmeh, kjer so otroci v šolo prinesli igrače in knjige, katere so podarili za prodajo na stojnicah.

Vsi zaposleni in učenci smo sodelovali pri pripravi glasbene prireditve in stojnic ter si zadali visoke cilje. Glasbeni gostje, Skupina Iber, Rebeka Dremelj, Nina Berger, Peter Dirnbek in Tomaž Klepač, so popestrili glasbeni program ter se odrekli honorarju v zameno pridobivanja sredstev v Šolski sklad OŠ Cerklje ob Krki.

Vrata glasbene prireditve in božičnega bazarja smo odprli ob 17. uri popoldan in jih zaprli ob 21. uri. Na samem bazarju smo imeli različne stojnice naših izdelkov, stojnico s toplimi napitki in slano pregreho, stojnico z igračami in knjigami ter stojnico Društva prijateljev mladine Cerklje ob Krki. Učitelji, vzgojitelji, starši in prostovoljci so uspešno trgovali ter namenili številnim gostom tople nasmehe in objeme. Stalnica stojnic je bila ta, da je bila na vsaki stojnici odrasla oseba s strani staršev, šolskega osebja in učencev devetošolcev in prostovoljcev.

Samo počutje na glasbeni prireditvi in bazarju smo popestrili s kulturnim programom otrok in učencev pevskega zbora, katerega so vodile Jasmina Vučič, Janja Leskovar, Rezika Špiler, Mateja Mežič in Andreja Ninković.  Program sta vodila Sara Racman in Arne Lovše, ki sta bila v pomoč moderatorju Radia 1, Tomažu Klepaču. Tudi s fotografijo nismo imeli težav, saj smo pridobili bivšo učenko naše šole, ki je zaljubljena v fotografijo, Natalijo Štefanič.

Dobrodelna glasbena prireditev z božičnim bazarjem je uspela, saj smo zbrali 1828 €, kar nas je zelo ravzeselilo. Denar bomo namenili potrebam šolskega sklada in končnem izletu devetošolcev.

Dobrodelni bazar se je izkazal kot zelo uspešno sodelovanje staršev in šole, za kar smo bili še posebej zadovoljni in veseli ter smo prepričani, da je to praksa katero moramo negovati tudi v bodoče.

V imenu organizacijskega odbora, ki se je letošnje šolsko leto trudil pri idejni zasnovi, organizaciji, povezovanju staršev in otrok ter skupnemu sodelovanju, je potrebno omeniti: Majo Matrić, Urško Jekler – razredničarki 9. razreda, ki sta bili nepogrešljiv člen pri organizaciji in idejnih zasnovah, Estero Gramc Žičkar in Urško Kovač Zlobko – kot predstavnici staršev in gonilni sili pri sodelovanju s starši in motiviranju le-teh, in Andrejo Ninković.

Organizacijski odbor se zahvaljuje vsakemu posamezniku za doprinos k boljšemu jutri.

ZAHVALA STARŠEM

SPONZORJI DONATORJI

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

no images were found

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost