Spoštovani učenci in starši!
Od meseca novembra do februarja srednje šole v regiji odpirajo svoja vrata z dogodki “DAN ODPRTIH VRAT” tako za osmošolce, kakor devetošolce. V letošnjem letu so bili učenci seznanjeni z dnevi odprtih vrat srednjih šol v Posavju in na področju dolenjske regije. Učenci iz 8. in 9. razredov so se udeležili dnevov odprtih vrat na: Gimnaziji Brežice (november), na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma (19. januar 2018) in na Gimnaziji Novo mesto (3. februar 2018).
Ponudbe dnevov odprtih vrat pa prihajajo tudi iz Šolskega centra Novo mesto – Srednja gradbena in lesarska šola, Gimnazija Želimlje in iz šol osrednjeslovenske regije. Učenci/devetošolci so seznanjeni o tem preko spletnih medijev, v okviru razrednih ur – Karierne orientacije ter rednega obveščanja s strani svetovalne delavke.
V razdelku ŠOLSKO SVETOVALNO DELO – KARIERNA ORIENTACIJA si lahko ogledate, kaj vse so si tam ogledali in kaj so počeli podrobneje. Skupaj z učenci smo tem dnevom dali tudi ime: INFORMATIVNI DNEVI PRED INFORMATIVNIMI DNEVI. Kljub vsemu se devetošolci odločajo preudarno, premišljeno in izberejo možnost oziroma priložnost, ki jih res zanima. S strani naše šole je tudi zagotovljeno, da učenci lahko izkoristijo to možnost in si vzamejo čas za nove odločitve.
V soboto, 3. februarja 2018 odpira vrata zadnja izmed srednjih šol – Gimnazija Novo mesto.
V upanju, da vam informacije koristijo, ne pozabite: “Bodite radovedni – to šteje.”
Pripravila: Andreja Ninković, spec.
(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost