Teden otroka 2021/22

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki se je odvijal v tednu od 4. do 10. oktobra, je bilo sporočilo »Razigran uživaj dan«. Tema je poudarjala pomen igre in igranja, ki prinašata veselje, sproščenost, burita našo domišljijo, nas povezujeta in navdihujeta. Kot vsako leto, smo na šoli tudi letos obeleževali Teden otroka in v ta namen pripravili različne dejavnosti, ki so otrokom popestrile dni.

V sklopu Tedna otroka so odvijale različne aktivnosti za otroke vrtca in tudi šole. Strokovne delavke vrtca so za otroke pripravile različne vsebine in dejavnosti, ki so poudarjale pomen igre in igranje, organizirale pa so tudi pripovedne urice, v katerih so otrokom predstavile prav poseben način pripovedovanja zgodb ob sličicah, imenovan Kamišibaj.

Za učence prvih razredov je bil organiziran tehniški dan »Spoznajmo Brežice« ter skupaj z drugim razredom tudi kulturni dan z naslovom »Razigran uživaj dan«. Učenci tretjih razredov so se v sklopu kulturnega dne pogovarjali o svojih željah za prihodnost – kaj si želijo postati, ko bodo veliki. Učenci od 5 – 9. razreda so imeli delavnice na temo varne uporabe spleta, za učence iz romskega naselja Gazice pa so bile v romskem naselju organizirane ustvarjalne delavnice in stojnice, na katerih so jih zdravstveni delavci ozaveščali o pomenu zdravja in jim ponudili tudi možnost, da so si zmerili pritisk ter se z njimi posvetovali o svojih zdravstvenih težavah.

V sklopu Tedna otroka je potekala tudi akcija »Šolski sklad ni zaman«, v okviru katere so se zbirala sredstva za šolski sklad, iz zbranih prispevkov pa se otrokom šole in vrtca omogočijo različne nadstandardne aktivnosti. Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali!

 

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost