Šolskega tekmovanja iz znanja zgodovine, ki je potekalo 1. decembra 2016, se je udeležilo 18 učencev iz 8. in 9. razreda.

Tema letošnjega tekmovanja je »100 let prve svetovne vojne in soškega bojišča – Slovenci in prva svetovna vojna«. Učenci so se za šolsko tekmovanje pripravljali po literaturi, ki je zajemala opise življenja na Kranjskem v prvem letu vojne, značilnosti življenja vojakov v strelskih jarkih na bojiščih soške in vzhodne fronte, življenje beguncev, življenje in delo prestolonaslednika Franca Ferdinanda do atentata v Sarajevu in orožja 1. svetovne vojne.

Na tekmovanju so učenci pisali test in v eni uri so morali pokazati čim več znanja o značilnostih prve svetovne vojne na evropskih bojiščih in na Slovenskem.

Posamezne naloge so bile precej zahtevne, tako da so učenci pokazali povprečno znanje. Tema letošnjega tekmovanja je bila za učence zanimiva, vendar pa se nekateri na tekmovanje niso dovolj dobro pripravili. Povedali so, da je bil vzrok tudi v različnih drugih aktivnostih in rednem šolskem delu.

S pravilnimi odgovori na vsa vprašanja je bilo možno zbrati 44 točk. Najboljši rezultat je dosegla Leja Lopatič iz 9. razreda (31 točk), eno točko pa je za njo zaostal Andraž Jurečič, učenec 8. razreda. Bronasto priznanje so še osvojile Ana Maja Zorko (9. razred), Maša Mladkovič, Eva Volčanšek in Ema Lea Zorko iz 8. razreda ter Tjaša Horžen iz 9. razreda.

Pokrajinskega tekmovanja, ki bo v začetku februarja 2017 potekalo na OŠ Bizeljsko, se bodo udeležili Leja Lopatič, Andraž Jurečič, Ana Maja Zorko in Maša Mladkovič.

Mentor: Drago Ivanšek

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost