V mesecu aprilu, 5. do 7. aprila 2016,  smo izvedli preventivne delavnice CAP (Child Assault Prevention) – program za preprečevanje zlorabe v 2. in 3. razredu, ki je zasnovan pod okriljem ISA instituta. Učenci so skozi voden razgovor in  igro spoznavali  situacije otrok in odraslih v primerih fizičnega nasilja v šoli, primera z neznancem in primera spolne zlorabe. Preventivni program je v Sloveniji podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstvom za izobraževanje in znanost. Izvajalke Jasmina Vučič, Janja Leskovar in Andreja Ninković so staršem na roditeljskem sestanku predstavile CAP delavnico za otroke ter predstavile tudi temo o zlorabah, nasilju in zanemarjanju. Starši so se odzvali v velikem številu.

Delavnica za otroke v 2. in 3. razredu so bile zelo dobro sprejete med drugošolci in tretješolci. Le-ti so nam zaupali, da so se imeli prijetno, da so se veliko naučili in so to tudi prikazali skozi risbo. Učenje o tem, kako reči NE, da se obranimo ter zaščitimo svoje pravice in to, da smo VARNI, MOČNI in SVOBODNI je izrednega pomena za najmlajše. Spregovorili smo o tem, kako se obraniti, kako reagirati pri neznancih in kako povedati o nečem, kar nam ni všeč.

Program je zasnovan tako, da otroke krepi, da niso več tako ranljivi. Otroke opremimo z znanjem, kako v realnih situacijah odreagirati in kaj je tisto, kar je prav in kaj ni.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

no images were found

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost