V ekološki projekt Komunale Brežice d.o.o. se je letos vključila tudi naša šola in konec marca letos izvedla naravoslovni dan z naslovom Ohranimo čisto okolje.

Na naravoslovnem dnevu so predstavniki Komunale za naše učence pripravili predavanja z ekološkimi vsebinami. Učenci so si tudi ogledali ekološki otok v bližini šole, nekateri pa so se odpravili na Prilipe in Mostec, kjer so si ogledali vodohran in čistilno napravo, na Borštu v bližini Cerkelj ob Krki pa zbirno-reciklažni center odpadkov.

Razmišljali so tudi o tem, kam odlagamo različne odpadke in kaj vse lahko ponovno naredimo iz njih.

Ekološki projekt »Ohranimo čisto okolje« se je zaključil z Eko kvizom, ki so ga za učence šestih in sedmih razredov osnovnih šol iz brežiške občine izvedli predstavniki Komunale Brežice.

Na kviz so se učenci 6. in 7. razreda naše šole pripravljali v okviru naravoslovnega dneva, pri pouku naravoslovja, nekaj ur pa sva mentorici učence pripravljali tudi izven pouka.

Učenci so med pripravami poglobili svoje znanje o zgodovini nastanka papirja, plastenk, pločevinke in stekla. Spoznali so, iz česa izdelujemo omenjeno embalažo in kam odlagamo odpadke iz papirja, plastenke, tetrapak, pločevinke in steklo. Seznanili so se tudi s kompostiranjem in postopkom odlaganja bioloških odpadkov v kompostnik.

Za naše učence je bil kviz izveden  na šoli v sredo, 8. junija 2016.

Učenci 6. a razreda so na kvizu med vsemi šestošolci sodelujočih osnovnih šol brežiške občine zbrali največ točk in osvojili prvo mesto.

Zmagovalen razred Eko kviza Komunale Brežice, 6. a razred iz OŠ Cerklje ob Krki, v sestavi: Damjan Brajdič, Lea Lajkovič, Nika Kosovan, Larisa Kuhar, Laura Matoh, Kleopatra Preskar, Minea Srpčič in Ema Urbanč je za svoje znanje in osvojeno prvo mesto prejel nagrado. Vsak posameznik je dobil celodnevno vstopnico za bazen in pizzo v Termah Paradiso v Dobovi.

Vsem našim šestošolcem in sedmošolcem se za sodelovanje v ekološkem kvizu iskreno zahvaljujemo, zmagovalnemu razredu pa iskreno čestitamo.

Mentorici Eko kviza: Lojzka Ivanšek in Dušanka Filipič

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost