Slovenski kulturni praznik smo na naši šoli obeležili v petek, 7. 2. 2020, ter se tako s kulturnim programom poklonili našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu.

Učenci od 1. do 9.razreda, delavci šole ter nekaj skupin iz vrtca smo se zbrali v telovadnici, kjer se tokrat niso slišali odboji žog, temveč je bil prostor napolnjen s poezijo, glasbo, plesom in spominom na življenje dr. Franceta Prešerna.

Toni Ajster je proslavo slavnostno pričel z državno himno na pozavni, učenci 2.razreda so nas spomnili na rojstno vas pesnika s petjem pesmi O, Vrba, 1.razred nas je s spletom ljudskih pesmi in plesov opomnil, da imamo Slovenci že od nekdaj bogato kulturo, Špela Srpčič je zapela pesem Kaj ti je, deklica, učenci Ruben Merljak, Nika Kopinč, Kajetan Škaler, Nika Zlobko, Nadia Zeitouni in Julia Eva Zorko so zrecitirali pesem Lepa Vida, Špela pa pesem Lipica. Veronika Pangrčič je obudila spomin na Prešernovo ljubezen in zapela pesem Julija, Zea Pavlovič pa nas je s pesmijo Nekega jutra, ko se zdani, opomnila, da naj s svojim doprinosom svetu naredimo vsak naslednji dan še lepši in bogatejši.

Zapisale organizatorke in mentorice:
Tanja Hajdinjak, Sandra Glogovšek in Jasmina Vučič

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost