KULTURNI DAN NA DALJAVO

V ponedeljek, 6. 4. 2020, smo za učence od 6. do 9. razreda izvedli prvi kulturni dan na daljavo. Ker mi nismo mogli v gledališče, smo pa gledališče pripeljali k nam. Tako smo si v udobju našega doma ogledali predstavo Kit na plaži, Vinka Möderndorferja.

Učenci so si najprej ogledali predstavo preko YouTube kanala, nato pa so po navodilih učiteljic slovenistike napisali obnovo in odgovorili na nekaj vprašanj. Izdelke si lahko ogledate spodaj.

 

TEHNIŠKI DAN NA DALJAVO

V torek, 7. 4. 2020, pa smo prav tako za učence od 6. do 9. razreda izvedli tehniški dan na daljavo. Ker smo šola, ki se zaveda pomena trajnostnega razvoja, smo se odločili, da ga bomo izvedli na temo kompostiranja. Ker smo se teoretičnih osnov naučili že lani, smo letos naučeno prenesli v prakso. In to doma. Ker imamo to srečo, da živimo na vasi, kjer ima skoraj vsaka družina svoj vrt, smo kompostiranja že vajeni. Če ne, pa smo dobili navodila, kako enostaven kompostnik izdelati sami. Učenci so nato izdelali in poslikali svoj doprinos k naravi.

Nekaj izdelkov si lahko ogledate spodaj, enega pa tudi na naslednji povezavi: https://prezi.com/view/LKJRsTVHiK5sv4naRxJi/.

   

Zapisali:
Mojca Šterk in Tadeja Božič

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost