V četrtek, 16. januarja, je v prostorih strelskega kluba Brežice potekalo občinsko tekmovanje v streljanju z zračno puško. Tekmovanje se je udeležilo 21 učencev. Poleg naše šole so se preizkušali še učenci in učenke iz OŠ Brežice in Velike Doline.

V kategoriji učenci letnik 2007 in mlajši sta si tekmovanje na področnem prvenstvu iz naše šole priborila Žan S. (4. mesto) in Juš L. (5. mesto). V kategoriji učenci letnik 2005 in mlajši pa si je tekmovanje na naslednjem nivoju s 4. mestom prislužil Jan S. Pri učenkah letnik 2005 in mlajše so si vse naše tekmovalke prislužile tekmovanje na področnem tekmovanju, saj so bile edine tekmovalke v tej kategoriji in tako so se naprej uvrstile tudi v kategoriji ekipno. Prvo mesto je osvojila Lucija Z., drugo Zala P. tretje pa Pia J.

Področno tekmovanje je organiziralo Strelsko društvo Leskovec. Na tekmovanju je sodelovalo 35 učenk in učencev iz 9 šol. Videli smo kar nekaj zelo dobrih strelcev. Klub temu da so vsi naši tekmovalci svoje rezultate iz občinskega prvenstva izboljšali, to za uvrstitev na državno tekmovanje ni bilo dovolj.

Vsem nastopajočim čestitke za prikazano!

Zapisal:
Blaž Milar

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost