Od 25. septembra do 22. oktobra je 123 učencev OŠ Cerklje ob Krki sodelovalo v projektu Varno v vrtec in šolo. To je projekt, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, projekt podpira tudi Agencija za varnost prometa (AVP).
V tem času so se učenci z učitelji mentorji veliko pogovarjali o varni udeležbi v prometu. Mlajši učenci so spoznavali pravila, ki se jih morajo držati kot pešec, kolesarji in sopotniki. Ogledali so si promet in prometni režim v okolici šole, spoznavali prometne znake in bili pozorni na varne poti. Prvošolci so v tem času namenili veliko pozornosti nošenju rumene rutice. Učenci različnih razredov so s svojim znanjem in vedenjem o tej temi poustvarjali na različne načine. Ustvarili so lepe likovne izdelke, izdelali različne didaktične igre, napisali pesmi, izdelali plakate in makete, izdelali različne prometne znake in se tako naučili veliko novega. Učenci so se res zelo potrudili in lepo predstavili našo šolo.
Del učenčevih izdelkov je objavljen na facebook strani društva Sobivanje na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/sobivanje.drustvo.za.trajnostni.razvoj/posts/4414593148590150.
Andreja Petan Škof, šolska koordinatorica projekta
(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost