ŠOLSKA PREHRANA

Za uspešno delo v šoli potrebujejo otroci redno in zdravo prehrano. To jim pri nas omogoča šolska kuhinja, v kateri pripravljamo obroke za otroke vrtca in šole.

Otroci vrtca dobijo zajtrk, dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Učenci šole pa malico in kosilo.

Šolska kuhinja pripravlja tudi dietne obroke, na podlagi zdravniških potrdil. Zdravniško potrdilo mora biti novo za vsako šolsko leto, podpisano od izbranega pediatra oziroma alergologa.

Vsako leto med učenci in starši šole izvajamo tudi anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultati ankete in komentarji so objavljeni na šolski spletni strani.

Prehrano lahko odjavite do 9.00 ure za naslednji dan na:

– tel. 49 69 600,

– preko elektronske pošte prehrana@cerkljeobkrki.si,

– osebno v tajništvu šole.

Malico in kosilo za otroke vrtca in šole bodo kuharice pripravljale v kuhinji vojašnice. Malico in kosilo za otroke vrtca bo hišnik dostavljal v nadomestne prostore v stavbi C, v Vojašnico Jerneja Molana Cerklje ob Krki.

Pripravljeno hrano bo kuharica v razdelilnici razdelila vzgojiteljicam oz. dežurnim učencem, le-ti pa potem naprej po igralnicah in razredih. Malica za učence šole poteka med 9. 15 in 9. 30 uro.

Kosilo za osnovnošolske otroke bo potekalo organizirano v jedilnici vojašnice. Dežurni učitelji bodo učence v jedilnico spremljali v dveh skupinah. Kosilo za prvo skupino bo od 11. 55 do 12. 25, druga skupina pa bo kosilo jedla med 12. 25 in 13. uro.

Za nemoten potek kosila in kulturno obnašanje pri uživanju obroka bomo poskrbeli vsi, tako dežurni učitelji, kot tudi učenci.

V jedilnico pridemo skupaj in jo v skupini tudi zapustimo.

Želim vam dober tek!

Dušanka Filipič, vodja šolske prehrane

 

 

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost