V ponedeljek, 6. 5. 2019, je na osnovni šoli Dobova potekalo polfinale (skupina B) občinskega tekmovanja osnovnih šol v nogometu za učence letnik 2006 in mlajše. Na tekmovanju so sodelovale poleg naše šole še OŠ Dobova, OŠ Globoko in OŠ Artiče. Istočasno je v Brežicah potekalo  polfinale skupine A, kjer so se pomerili OŠ Brežice, OŠ Velika Dolina, OŠ Bizeljsko in OŠ Pišece.

Naši učenci so tekmovanje odprli odlično z zmago 1:0 (strelec za OŠ Cerklje ob Krki je bil Baznik Din) proti domačinom. V drugi tekmi, ki je bila odločilna za napredovanje v finale občinskega prvenstva, pa so z 2:0 (strelec Škaler Filip 2x) zasluženo odpravili učence iz Globokega. V zadnji tekmi, ki je odločala o 1. mestu (napredovanje so si obe ekipi že zagotovili) je slavila ekipa iz Artič z rezultatom 2:1 (strelec za OŠ Cerklje ob Krki je bil Škaler Filip). Naši fantje so si tako z dvema zmagama in porazom zasluženo priborili finale na občinskem nivoju, ki je potekalo včeraj v OŠ Brežice in so poleg Artič in naše šole nastopili še učenci iz OŠ Brežice in Bizeljskega.

Naši učenci so prvo tekmo igrali proti močnim Brežicam in jo izgubili z 4:0. Naslednjo tekmo so igrali proti prav tako močnim Artičam, kjer so se po zaostanku z 1:0 uspeli, z golom Škalerja Filipa, ki je postavil tudi končni rezultat tekme, vrniti v borbo za 2. mesto, ki je vodilo na področno tekmovanje. V zadnji tekmi, kjer je za napredovanje štela le zmaga in poraz Artič proti Brežicam so naši fantje izgubili z 1:0 in tako tekmovanje končali na 4. mestu. Prvo mesto so si z zmago nad Brežicami izborili učenci iz OŠ Artiče, drugo so tako osvojili domačini iz Brežic, tretji pa so bili sovrstniki iz Bizeljskega.

Ekipo naše šole so sestavljali: Sintič Žan (vratar), Lovše Juš (kapetan), Škaler Filip, Baznik Din, Ogorevc Luka, Unetič Jaka, Zorko Vid Klemen, Krušič Anej, Senica Jan in Škaler Kajetan. Čestitke celotni ekipi za prikazano na igrišču.

Zapisal: Blaž Milar

 

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost